Meral Akşener: Bu tarihi unutmayın

Meral Akşener: Bu tarihi unutmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YSK'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini iptal kararını değerlendirdi.

İYİ Parti Başkanlık Divanı, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında olağanüstü toplandı.

İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki toplantı sonrası açıklama yapan Akşener, “Bu tarihi unutmayın. Bu tarih aziz milletimizin iradesinin çiğnendiği tarihtir bu tarih Türkiye’nin demokrasisinin kirlendiği tarihtir. Ülkemizin dünyaya rezil edildiği tarihtir. Demokrat Parti’nin bundan tam 72 yıl önce ilan ettiği hürriyet misakıyla önü açılan millet idaresi bugün o kahramanların adını dilinden düşürmeyen muktedirler tarafından bir kez daha tıkanmıştır” dedi.

Kararı sivil darbe olarak değerlendiren Akşener, “Üniformalı darbe girişimlerini geride bırakan bu sivil darbenin mağduru hangi partiye oy vermiş olursa olsun aziz milletimizin iradesidir. Demokrasimizde yapılan bu darbe karşısında sessiz kalmayacağız. İYİ Parti olarak parti içinde ve ittifak ortağımız ile yapacağım istişarelerin ardından millet iradesine darbeye teşebbüs edenlere arşı yapacaklarımızı aziz milletimizle paylaşacağız.”

Akşener, konuşmasının ardından soru almayarak açıklamasına son verdi. (Kaynak: Yeniçağ)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.