Menbic operasyonu sürüyor: Çok sayıda IŞİD'li öldürüldü

Menbic operasyonu sürüyor: Çok sayıda IŞİD'li öldürüldü

Menbic Askeri Meclisi güçleri, Menbic - Halep yolu üzerindeki Qenat El-Şêx Tebaş köyünü IŞİD'den kurtarırken, çok sayıda IŞİD'li öldürdü.

23. gününde devam eden 'Şehit Komutan Faysal Ebû Leyla Operasyonu'nda Menbic Askeri Meclisi güçleri ilerleyişini sürdürüyor.

Menbic Askeri Meclisi güçleri, Menbic’e 1 km uzaklıktaki Qenat El-Şêx Tebaş köyünü de dün akşam  saatlerinde IŞİD'den kurtardı. ANHA'nın haberine göre köyde yaşanan çatışmalarda ise çok sayıda IŞİD'li öldürüldü.

Menbic - Halep yolu üzerinde ve Şerîa Kavşağı’nın güneyinde yer alan köyde mayın, bombalı tuzakları temizleme ve arama-tarama faaliyetlerine başlandı. Arama tarama faaliyetleri sonucunda 15 IŞİD'linin cenazeleri bulundu.

Menbic Askeri Meclisi savaşçıları ayrıca köyde 7 kalaşnikov ve 500 mermisi, 100 raxt, 5 intihar yeleği, bir RPG (B-7 roket atar), bir havan, 300 BKC mermisi, 6 el bombası ele geçirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.