Melo Inter'i yaktı, Lazio 7 hafta sonra galip

Melo Inter'i yaktı, Lazio 7 hafta sonra galip

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lazio, Serie A'nın 17. haftasında deplasmanda karşılaştığı Inter'i 2-1 mağlup ederek 7 hafta aradan sonra galip geldi.

Ev sahibi Inter'de Galatasaray'dan transfer edilen Felipe Melo, yaptırdığı penaltıyla maçın kaderini belirlerken, maçın son dakikalarında ise kırmızı kartla oyundan atıldı.

İtalya Serie A'nın 17. haftasında Inter, sahasında UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Galatasaray'ın rakibi olan Lazio ile karşılaştı. Ligde 7 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Lazio, rakibini 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Lazio maçın 5. dakikasında Antonio Candreva'nın golü ile öne geçti. Ancak daha sonra artan Inter baskısıyla 61. dakikada Perisic'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Icardi'nin golüne engel olamadı.

MELO KIRMIZI KART GÖRDÜ

Maçın son dakikalarına ise sezon başında Galatasaray'dan transfer edilen Felipe Melo damgasını vurdu. Melo, önce 86. dakikada Milinkovic'e müdahalesiyle penaltıya sebep oldu. İlk golün sahibi Candreva'nın penaltısını Handanovic çıkarsa da dönen topta aynı oyuncunun ikinci golü atmasına engel olamadı. Felipe Melo penaltı pozisyonundan 5 dakika sonra ise Biglia'nın suratına uçarak tabanıyla tekme atınca kırmızı kartla sahadan atıldı.

LAZIO 7 MAÇ SONRA GALİP GELDİ

7 maç sonra ilk kez galip gelen Lazio bu galibiyetle 23 puanla 10. sıraya çıkarken, Inter sahadan puansız ayrılmasına rağmen liderliğini korudu. Inter'in Galatasaray'dan kiraladığı Alex Telles ilk 11'de sahaya çıktı ve 89. dakikada yerini Palacio'ya bıraktı.

“MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ”

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini, takımının maçın önemine rağmen anlamsız bir konsantrasyon eksikliği yaşadığını belirterek, “5. dakikada yediğimiz gol, yenilecek bir gol değildi. O bölgedeki oyuncuların dikkat etmesi gerekirdi. Yılın son maçında kaybetmiş olmaktan üzgünüm ama maçı en azından berabere bitirmemiz gerekirdi. Bence maçın hakkı oydu" dedi.

“SADECE MELO HATA YAPMADI”

Felipe Melo'nun maç boyunca da sıkça pas hatası yapması ve sinirli gözükmesi nedeniyle daha önce oyundan çıkarmayı düşünüp düşünmediği şeklinde gelen bir soru üzerine ise Mancini, "İlk yarıda pek çok oyuncum hata yaptı, sadece Melo değil. Teknik hatalarımızdan dolayı zaten atağa çıkmakta zorlanıyorduk. Rakip bizi domine de etmedi, maçı biz kendimiz hediye ettik. Gününüzde olmazsınız maç kaybedebilirsiniz ama bu şekilde kaybetmemeliydik" yanıtını verdi.

PIOLI: “BU SONUÇ DAHA İLERİ DAHA İYİ BAKMAMIZA YARAYACAK”

Lazio teknik direktörü Stefano Pioli ise, "Takımının sahada ortaya koyduğu oyundan son derece tatmin oldum. Bu sonuç ileri daha iyi bakmamıza yarayacak. Bu sene en büyük eksiğimiz iyi sonuç almayı sürdürememiz oldu. Bugün elde ettiğimiz iyi sonucu devam ettirerek lig sıralamasında bizi yansıtmayan yerimizi ileri taşımamız gerekiyor" açıklamasında bulundu. Inter'in 2 forvetle oynaması nedeniyle Biglia'yı defans oyuncularının hemen önünde oynattığını ifade eden Pioli, "Milinkovic'i ise sert bir Inter beklediğim için fizik mücadelesi gösterebileceğini düşünerek sahaya sürdüm. O da daha evvel problemi olan baldırına darbe almasına rağmen iyi bir maç çıkardı" şeklinde konuştu.

“OYUNCULAR BULUNDUKLARI DURUMDAN HUZURSUZDULAR”

Pioli gelen bir soru üzerine, "Ligin en iyi takımına karşı oynamak bizim ne olduğumuzu, nasıl çalıştığımızı ve prensiplerimizin ne olduğunu göstermemiz için bir fırsattı. Takımım inanıyor, en zor zamanlarda da inandı. Bulundukları durumdan dolayı huzursuzdular, bu galibiyetle sevinebilecekleri için onlar adına mutluyum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.