Mela ê Bate’nin belgesel filminin montaj çalışmaları sona erdi

Mela ê Bate’nin belgesel filminin montaj çalışmaları sona erdi

Hakkari’de 2015 yılında Meydan Medresesinde çekilen Mela ê Bate’nin belgesel filminin montaj çalışmaları sona erdi.

2015 yılında Hakkari Emiri İzzeddin oğlu Mir İbrahim Han bey tarafından Hakkari’nin Biçer mahallesinde 1700’lü yıllarda yaptırılan tarihi Meydan Medresesi’nde çekilen Mela ê Bate’nin hayatının son demlerini konu alan ve 20 oyuncunun rol aldığı filmin montaj çalışmaları tamamlandı.

Filmin yönetmen ve senaristi Bilal Çiftçi, Kürt edebiyatının önemli isimlerinden olan ve Kürtçe mevlit ile Zembilfroş’un yazarlığını yapan Melaye Bate’nin hayatının son dönemlerini anlatan belgesel filmin montajının bittiğini belirterek Ramazan ayında Hakkari’de gösterim yapmayı düşündüklerini söyledi.

Çiftçi,” Hakkari’nin önemli şahsiyetlerinden biri olan Mela ê Bate’nin hayatını anlatan belgesel filmimizi Hakkari’de gösterime sunduktan sonra filmimizi yurt içi ve yurt dışında festivallere göndereceğiz. Filmimiz de teknik ekiple birlikte toplam 20 kişiyle tamamladık. Filmin montajını Ankara ve İstanbul'da yaptık. Filme destek veren Azad Ölmez, Erdal Ege ve Nevzat Kazak’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.