Mehmet Tunç ve kardeşinin kimlik tespiti yapıldı

Mehmet Tunç ve kardeşinin kimlik tespiti yapıldı

Cizre'deki devlet güçlerince bodrumlara yapılan operasyonda hayatını kaybeden Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç ve kardeşi Orhan Tunç'un DNA eşleşmesi sonucu kimliklerinin tespit edildiği öğrenildi.

Cizre'deki bodrumlarda yaşananları basınla yaptığı bağlantılar sayesinde kamuoyu ile paylaşan ve devlet güçlerince bodrumlara yapılan operasyonda hayatını kaybedenler arasında olan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç ile kardeşi Orhan Tunç'un cenazeleri, yapılan DNA eşleştirmesi sonucu tespit edildi. Mehmet Tunç'un cenazesinin Urfa'da, Orhan Tunç'un cenazesinin ise Silopi'deki morglarda olduğu belirtilirken, Tunç ailesi yarın cenazelerin teşhisi için Urfa ve Silopi'ye gidecek. 

Bodrumlarda bulunan yaralıların durumunu kamuoyuyla paylaşan Tunç, "100 kişinin katledilmesiyle bu hareketin bitmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Her kesin moralini iyi tutması lazım. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, mücadeleye devam eden arkadaşlara selamlarımı iletiyorum" demişti. 

Tunç'un son sözleri ise, "Biz direndik, diz çökmedik bizimle gurur duyun" olmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.