Mehmet Şimşek'ten Türk Lirasının 'istikrara kavuşacağı' mesajı

Mehmet Şimşek'ten Türk Lirasının 'istikrara kavuşacağı' mesajı

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye'ye yapılacak uzun vadeli yatırımlar, politikalarımızı destekleyecek, Lira da istikrara kavuşacak” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, Türk Lirası'nın istikrara kavuşacağı mesajını verdi.

 Şimşek'in açıklamaları şöyle:

“Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki üç yıl içinde artması beklenen GCC ülkelerinden gelen DYY girişlerine ek olarak, öz sermaye ve borç anlaşmalarında bir artış gördük. Yakın zamanda kamuya duyurulan birkaç işlemin altını çizmek isterim:

İlk olarak, Yapı Kredi hisselerinin bu hafta kurumsal yatırımcılara başarılı bir şekilde arzı: - 250mn $ - son 3 yıldaki en büyük özsermaye arzı - 5 kattan fazla talep - 40'a yakın ABD ve Avrupalı Yatırımcı (çoğunlukla uzun vadeli ve bazı hedge Fonlar).

İkincisi, MNG Kargo'nun bu hafta DHL tarafından satın alınması.

Üçüncüsü, geçen hafta Rönesans Enerji ile TotalEnergies arasındaki ortaklık.

Tüm bu işlemler, Türkiye'ye ve sağlam makroekonomik politikalar uygulama çabalarımıza duyulan güveni göstermektedir. Türkiye'ye yapılacak uzun vadeli yatırımlar, politikalarımızı destekleyecek, Lirada istikrara kavuşacak ve son dönemde başlatılan mali ve parasal sıkılaştırmanın büyüme üzerindeki etkisinin daha hafif olmasını sağlayacaktır.”

Alman devi MNG Kargo’yu satın almıştı

25 Temmuz’da Alman lojistik grubu DHL Group, MNG Kargo'nun hisselerinin tamamını satın almak üzere anlaşma imzaladığını açıkladı.

Şirketlerden yapılan yazılı açıklamalarda satın alma bedeli belirtilmezken, anlaşmanın Türkiye'nin e-ticaret ve kargo sektörlerine bir ivme kazandıracağı ifade edildi.

2003 yılında kurulan MNG Kargo'nun, 27 aktarma merkezi, 800'ün üzerinde şubesi ve yaklaşık 10 bin çalışanı bulunuyor.

İşlemin tamamlanması, Rekabet Kurumu ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu'nun onayının ardından gerçekleşecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.