Mehmet Şimşek: Önümüzdeki birkaç ay enflasyon artışı devam edecek

Mehmet Şimşek: Önümüzdeki birkaç ay enflasyon artışı devam edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda artışın devam edeceğini söyledi. Şimşek, vergilere yapılan zamların 'enflasyonist' olduğunu ancak bir daha tekrarlanmayacağını öne sürdü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon artışının önümüzdeki birkaç ayda devam edeceğini söyledi. Seçim sonrasında yapılan zamlar hakkında ise "Bütçe dengelerini iyileştirmek, depremin yaralarını sarmak için yaptığımız bazı vergi düzenlemeleri var" ifadesini kullanan Şimşek, yapılan zamların enflasyonist olduğunu ancak bir kez daha tekrarlanmayacağını öne sürdü.

'ÜCRET ARTIŞLARI OLACAK'

Yeni Şafak gazetesine konuşan Şimşek, şunları söyledi: 

"Amacımız, bir geçiş dönemi sonrası kalıcı bir şekilde enflasyonu aşağı çekmek. Merkez Bankası’nın da tahminlerinden göreceğiniz gibi, enflasyon önümüzdeki birkaç ay içerisinde geçici bazı faktörler nedeniyle artışa devam edecek. Bizim bütçe dengelerini iyileştirmek, depremin yaralarını sarmak için yaptığımız bazı vergi düzenlemeleri var. Bu vergi düzenlemeleri de tabii enflasyonist ama bu bir daha tekrarlanmayacak. Bir kerelik yaptığımız bir düzenleme bu. Yine bu sene vatandaşlarımızın, toplumun değişik kesimlerinin geçmiş enflasyona karşı kayıplarını telafi için ciddi ücret artışları oldu. Biz inanıyoruz ki uygulayacağımız programla öngörülebilirlik artacak. Türkiye’ye kaynak girişi artacak ve önümüzdeki dönemde belirsizlik azaldıkça, cari açık daraldıkça inanıyorum ki kurda göreceli bir istikrara doğru gideceğiz. Bu da enflasyonu ve beklentileri olumlu yönde etkileyecek."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.