Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, 81 yaşındaydı.

Rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir özel hastanede tedavi gören Sabah Başyazarı Mehmet Barlas, 81 yaşında öldü.

Barlas'ın 4 Haziran Pazar günü Beşiktaş Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Mehmet Barlas hakkında

1942 Ankara doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Gazeteciliğe öğrenciyken babası Cemil Barlas’ın Son Havadis gazetesinde başladı.

Cumhuriyet’te profesyonel gazeteciliğe adım attım. 12 Mart Muhtırası sonrası gazeteden çıkarıldı. Daha sonra İsmail Cem'in genel müdürlüğü döneminde TRT'de iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı.

Günaydın, Milliyet, Sabah, Zaman, Akşam, Yeni Şafak gibi birçok gazetede çalıştı, köşe yazarlığı ve yöneticilik yaptı. TGRT'de günlük haber yorumculuğu yaptı.

Barlas 2000 tarihli "Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi", "Turgut Özal'ın Anıları" (2000) ve 2001 tarihli "Türkiye Üzerine Pazarlıklar" kitaplarını yazdı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile bir haber programı hazırladı ve sundu.

2008 içinde kısa bir süre ATV'de ana haber sunuculuğu yaptı. NTV televizyon kanalında bir dönem  Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı programını yaptı.

Barlas, gazetecilik serüveninin olgunluk döneminde, ‘her iktidarın yanında olmakla’ eleştirildi. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra Kenan Evren'in evinde ziyaret etti. Darbeden sonra iktidara gelen Anavatan Partisi lideri ve Başbakan Turgut Özal'ın da en yakınındaki isimlerden biri oldu.

Doğru Yol Partisi’yle koalisyon hükümetinin Başbakanı olan Tansu Çiller'i en çok savunan gazetecilerdendi.

AKP ile birlikte hükümetin başına gelen Recep Tayyip Erdoğan’a da aralıksız destek verdi.

Barlas, bu yıllarda, bir dönem çalıştığı Yeni Şafak gazetesinde "Hocaefendi Sendromu" adıyla yayımlanan yazı dizisi ve aynı adlı kitapla Fethullah Gülen savunması da yaptı.

Barlas, 15 Nisan 2023 Cumartesi Sabah gazetesinde yayımlanan son yazısında, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kandil'in ve Fethullah Gülen'in adayı olduğunu" öne sürmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.