Medvedev: Suriye'ye bir kara harekâtı topyekûn savaşa dönüşür

Medvedev: Suriye'ye bir kara harekâtı topyekûn savaşa dönüşür

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, "Suriye'ye bir kara harekâtı topyekûn savaş demektir" dedi.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Suriye'ye yönelik bölge ülkelerinin gündeme getirdiği kara harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Euronews kanalına konuşan Medvedev, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, barış planının başarısız olması halinde çatışmaya daha fazla ülkenin karışabileceği yolundaki açıklamasının sorulması üzerine, "Bunlar anlamsız sözler. Tek istediği uzun sürecek bir savaş ise kara operasyonu başlatabilir" dedi. Rusya'nın yeni bir savaşa istekli olmadığını söyleyen Medvedev, "Bir kara harekatı topyekûn bir savaş demektir" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye'de kara operasyonu başlatma ihtimaline ilişkin açıklamasına atıfta bulunan Medvedev, şöyle konuştu: "Kerry'nin açıklamalarını okudum. 'Diğer koalisyon ortaklarımızla kara harekatı başlatmaya hazırız' demiş. Eğer uzun süreli savaş istiyor ise kara harekatı da başlatabilir, her şey de. Ancak kimseyi korkutmaya gerek yok. Dışişleri Bakanı Lavrov ile hangi şekilde görüşme yapmışlar ise o şekilde anlaşmaya gitmek gerekli. Yoksa 'Her şey senaryoya uygun gitmezse diğer Arap ülkeleriyle birlikte kara harekatı düzenleriz' demek gerekmez. Ben bir daha tekrarlıyorum, kimse yeni bir savaş istemiyor. Ancak kara harekatı, uzun süreli savaş demek. Bunu anlamak gerekir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.