Medvedev: Suriye’de uzlaşı sağlanamazsa dünya savaşı çıkabilir

Medvedev: Suriye’de uzlaşı sağlanamazsa dünya savaşı çıkabilir

Rusya Başbakanı Medvedev, Suriye konusunda uzlaşı sağlanamazsa yeni bir dünya savaşı çıkabileceğini söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Suriye konusunda uzlaşı sağlanamazsa yeni bir dünya savaşı çıkabileceğini söyledi.

Sputnik’in haberine göre, Almanya’da yayımlanan Handelsblatt gazetesine konuşan Medvedev, yeni bir dünya savaşı başlatmaktansa, tüm güçlerin Suriye’deki savaşı sona erdirmek için müzakere masasına oturması gerektiğini söyledi.

Medvedev, “Bu yüzden de Amerikalılar ve Arap ortaklarımız kalıcı bir savaş isteyip istemedikleri konusunda iyi düşünmeli. Eğer bu savaşı kolayca kazanabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar, hele de herkesin birbiriyle savaştığı Arap coğrafyasında” dedi.

Medvedev, “Yeni bir dünya savaşı başlatmak yerine; tüm taraflar, acımasız önlemler de dahil edilerek görüşme masasına oturtulmalı” dedi.

Medvedev, Rusya ve ABD’nin ateşkesi garanti altına almak için çatışmanın tüm taraflarına baskı uygulaması gerektiğini söyledi.

Suriye’de Rusya askeri uzmanların bulunduğunu ancak Rusya ordusunun bu ülkede kara operasyonuna katılmayacağını belirten Medvedev, “Biz kara operasyonuna katılmak istemiyoruz, orada sadece uzmanlarımız var” dedi.

Suriye’de Rusya hava operasyonunun kısıtlı olduğunu da ifade eden Medvedev , “Elbette zaman sınırı var” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.