Meclis'te 'Ne istediler de vermedik' gerilimi

Meclis'te 'Ne istediler de vermedik' gerilimi

Meclis'teki 15 Temmuz özel oturumunda konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 17-25 Aralık soruşturması sürecinde söylediği "Ne istediler de vermedik" sözlerini hatırlatınca, gerginlik yaşandı.

TBMM Genel Kurulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü özel gündemi ile toplandı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop’ın yönettiği özel oturuma, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu VE MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener devlet erkanı için ayrılan locadan Genel Kurulu izledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da izlediği özel oturuma Cumhurbaşkanlığı kabine üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları ve yabancı misyon temsilcileri de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Genel Kurul’a girişi sırasında AK Parti, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri ayakta karşıladı. CHP ve HDP milletvekilleri ise ayağa kalkmadı.

Yeni parti girişiminde bulunduğu iddia edilen Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da özel oturumu izledi. Meclis’e gelişinde yeni parti iddialarıyla ilgili soruları ‘Bugün birlik günü” sözleriyle yanıtlamayan Davutoğlu, eski Başbakan ve Meclis Başkanları için ayrılan locadan Genel Kurulu izledi. Eski Başbakan Tansu Çiller de özel oturuma katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, konuşmasında 17-25 Aralık soruşturması sürecinde dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın Gülen cemaate yönelik “Ne istediler de vermedik” sözlerini hatırlattı. AK Parti milletvekilleri Özkoç’un konuşmasını sıra kapaklarına vurarak protesto etti. AK Partilerin tepkisi Özkoç’un konuşması boyunca devam etti.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop’ın uyarılarına karşın protesto devam etti. Özkoç da konuşmasını kesmeden devam etti.

CHP’li milletvekilleri de Özkoç’u sık sık alkışlayarak AK Parti grubunu protesto etti

(DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.