Meclis'te gerginlik

Meclis'te gerginlik

TBMM Genel Kurulunda AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın HDP’ye yönelik eleştirilerine karşılık veren HDP’li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısının kapanış görüşmelerinde AKP Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın “Elimde bir liste var. Bakınız, bazen saz çalan, bazen Kandil'e giden bir Genel Başkan var ya, o Genel Başkanın ve etrafının tam 122 tane sokağa davet metni var. Siz hangi barıştan bahsediyorsunuz, Bu barış çağrıları değil, savaş çağrıları. Barışı kirlettiniz” dedi.

AKP'li Turan'ın sözlerine tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bülent Turan’ın bu ifadelerini ispatlamasını, ispatlaması durumunda kendisinin grup başkanvekilliği görevinden istifa edeceğini, eğer ispatlayamazsa Bülent Turan’ın istifa etmesini istedi.

Baluken’in sözlerine cevap veren Bülent Turan ise tekrar söz aldığında elindeki listeyi göstererek, istedikleri taktirde listeyi kendilerine verebileceğini söyledi.

Tartışmanın uzaması üzerine Meclis Başkanı İsmail Kahraman oturuma ara verirken, AKP sıralarına giden İdris Baluken ile Bülent Turan arasında tartışma yaşandı. Tartışmaya AKP'li ve HDP’li milletvekilleri katılınca gerilim arttı. Birbirlerini itekleyen milletvekillerini diğer milletvekilleri ayırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.