Meclis Başkanı’ndan yeni ‘laiklik’ açıklaması

Meclis Başkanı’ndan yeni ‘laiklik’ açıklaması

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, tepkilere yol açan “Laiklik yeni anayasada olmamalı” sözleriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, tartışmalara neden olan ve siyasetin gündemine oturan “Laiklik yeni anayasada olmamalıdır” sözlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Yaptığı yazılı açıklamada şahsi düşüncelerini ifade ettiğini söyleyen Kahraman, 1937 yılındaki anayasada bulunan tanımın yapılması gerektiğine vurgu yaptığını savunarak, “Mevcut anayasamızda Türkiye’nin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu belirtilmekte ancak laikliğin tanımı yapılmadığından, din ve vicdan hürriyeti kavramları da tartışmaların ortasında yer almaktadır,” dedi.

Kahraman, şöyle devam etti:

“’Anayasanın dindar olması’ beyanımdaki kastım; hiçbir ayrım yapmaksızın din ve vicdan özgürlüğünün anayasamızın lafzi ve ruhu ile güvence altına alınmasını sağlamayı temenni etmektir. Laikliğin farklı inanç gruplarına sağladığı hürriyetlerin mevzuatta yer bulması, devlet ve milleti karşı karşıya getirmeyen bir laikliğin tarifi ve tatbikatı yeni anayasada olmalıdır.”

Eleştirilere tepki

Sözlerine yönelik eleştirilere de karşılık veren Kahraman, “Konuşmamın farklı değerlendirmelere konu yapılmasının masum bir tavır olmayacağı açıktır,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.