MEB-Ensar Vakfı işbirliği protesto edildi

MEB-Ensar Vakfı işbirliği protesto edildi

İzmir Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Ensar Vakfı’na verdiği desteği ve işbirliğini protesto etti.

İZMİR - İzmir Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi, İzmir Konak’taki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Ensar Vakfı’na verdiği desteği ve işbirliğine ilişkin basın açıklaması yaptı. "MEB Ensar’la ortak projeleri iptal et, Ensar'ı koruma tecavüzü aklama" pankartının açıldığı eylemde "Ensar Vakfı kapatılsın", "Gericilik, cinsiyetçilik, istismar böyle eğitim olmaz", "Örtbas edemezsiniz, aklayamazsınız takipteyiz" dövizleri taşındı.

Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi adına açıklamada bulunan Uğur Demir, AKP'ye göre "Kamu yararı" taşıyan Ensar Vakfı'nın Soma katliamından sonra bölgedeki çocuklara "Değerler eğitimi" adı altında kadercilik empoze etmeye çalışarak Tayip Erdoğan'ın izinden gittiğini belirtti.

'Milli Eğitim Bakanlığı protokolleri iptal etmeli'

Eğitim Hakkı Meclisleri olarak çocukların geleceklerini çocuk istismarcılarına teslim etmeyeceklerini belirten Demir, "Ensar Vakfi, İHH, TÜRGEV gibi kurumlarla Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki tüm protokoller iptal edilmeli, savaş suçlusu IHH, cinsel istismar suçlusu Ensar Vakfı kapatılmalı. Çocuk istismarcısı ve onları koruyanlar hesap vermeli" dedi.

Açıklamanın ardından "Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Ensar Vakfı ile işbirliğine ilişkin yapmış olduğu protokoller ile kurumun denetimi ile ilgili bilgi edinme ve Karaman ilindeki tecavüz olayından sonra Ensar Vakfı ile kurumsal ilişiğin kesilmesi" talebi ile hazırlanan dilekçe, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.