McGurk ikna edemedi: Kürt partileri iptal istiyor

McGurk ikna edemedi: Kürt partileri iptal istiyor

Irak'ta 12 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Bağdat parlamentosunu boykotu düşünen dört Kürt partisi, Amerikalı yetkili Bret McGurk ile biraraya geldi. McGurk, partileri ikna edemedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Bret McGurk, Irak’ta 12 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimlerden sonra oyların yeniden sayılmaması halinde Bağdat parlamentosunu boykot etmeyi planlayan Kürt partilerinden dördü ile biraraya geldi. Bu partilerden biri olan Süleymaniye’deki genel merkezinde görüşmeye ev sahipliği yapan Değişim Hareketi (Goran), geri adım atmayacaklarını açıkladı.

McGurk Süleymaniye’de, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki oyların yeniden sayılmasını ya da bölgedeki oylamanın yenilenmesini talep eden Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan İslami Birliği (Yekgırtu), Kürdistan İslami Topluluğu (Komel) ve Demokrasi ve Adalet için Koalisyonu ile biraraya geldi. Dört parti de görüşmede, Bağdat’ı boykot ültimatomundan taviz vermedi.

‘BAŞVURUDA BULUNDUK’

Goran’ın diplomatik ilişkiler koordinatörü Hoşyar Ömer görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Dört parti olarak birleşik bir tavrımız var ve sonuçlar ile süreci reddediyoruz. Sonuçların iptalinde ısrarcıyız ve seçimlerin yenilenmesi için başvuruda bulunduk” dedi. Ömer, “ABD bu seçimlerin başarılı olması için gereken her desteği vereceğini iletti. Pozisyonumuzda ısrarcıyız ve Kürdistan halkının oylarından taviz vermeyeceğiz” diye konuştu. Goran yetkilisi, Amerikalıların şikâyetlerini ciddiye aldığını da ekledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.