'McDonald’s hamburgerinde et kullanılmadığı kanıtlandı'

'McDonald’s hamburgerinde et kullanılmadığı kanıtlandı'

İngiliz aşçı Oliver'in açtığı dava sonucunda, McDonald’s hamburgerlerinde gerçek et yerine, tendon, yağ ve bağ doku karışımından oluşan macun kıvamındaki bir hamur ile amonyak kullandığı kanıtlandı.

Ünlü İngiliz aşçı Jamie Oliver’in McDonald’s gibi restoranlarda servis edilen ürünlerde gerçek et kullanılmadığı iddiası, mahkeme kararıyla kanıtlanmış oldu. Ünlü İngiliz aşçı Jamie Oliver, McDonald’s hamburgerlerinin içindeki ‘et’in, hayvansal yağ hamuru ve amonyaktan oluştuğunu öne sürüyordu. Oliver, bu iddiayla olan McDonald’s’a karşı açtığı davayı kazandı.

Sağlıkaktüel‘de yer alan habere göre, Oliver kazandığı davayla, McDonald’s fast food zincirinin gerçek et yerine, kasaplık hayvanın kesiminden geriye kalan et, tendon, yağ ve bağ doku karışımından oluşan macun kıvamındaki bir hamur ile amonyak kullandığını kanıtlamış oldu.

İngiliz aşçı ve televizyon programcısı Jamie Oliver, hamburger ve kızarmış tavukların (nugget) lezzetinin ardındaki ürkütücü gerçekleri ortaya çıkardı. Jamie Oliver’ın ifadesiyle, McDonald’s restoranlarında servis edilen ürünler, besin olarak tanımlanamaz.

McDONALDS TÜRKİYE: BAKANLIK ONAYLI

İngiliz aşçının açtığı davanın dünya gündemine oturmasının ardından McDonald’s Türkiye de bir açıklama yaptı. Şirket, kullandıkları hamburger köftesinin 1996 yılından beri Türkiye’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu belirtti.

Açıklamada, “McDonald’s için üretim yapan tüm üreticilerimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın getirdiği kurallar ve Türk Gıda Kodeksi’ne ek olarak McDonald’s’ın üreticileri için geçerli tüm gıda güvenliği koşullarına da uymaktadır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.