Mayıs ayında en az 119 işçi öldü

Mayıs ayında en az 119 işçi öldü

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin Mayıs ayı raporuna göre, son bir ayda en az 119, yılın ilk beş ayında ise en az 707 işçi hayatını kaybetti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), Mayıs ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı.

İSİG’in verilere göre, Ocak ayında en az 115 işçi, Şubat ayında en az 143 işçi, Mart ayında en az 160 işçi, Nisan ayında en az 170 işçi Mayıs ayında ise en az 119 işçi hayatını kaybetti.

2016 yılının ilk beş ayında iş cinayetleri sonucu en az 707 işçi hayatını kaybetti.

Mayıs ayında yaşamını yitiren 119 emekçinin 99’u işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden; 15’i çiftçilerden/küçük toprak sahiplerinden ve 5’i esnaflardan olmak üzere 20’si kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluşuyor.

Mayıs ayında iş cinayetlerinde 6 kadın ve 113 erkek işçi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren işçilerden üçü çocuk ve 42’si yaşlı işçilerden oluşuyor.

İş kolu

İnşaat, Yol işkolunda 34 işçi; Tarım, Orman işkolunda 31 emekçi; Ticaret, Büro, Eğitim, Sinema işkolunda 10 emekçi; Taşımacılık işkolunda 10 işçi; Belediye, Genel İşler işkolunda 6 işçi; Madencilik işkolunda 4 işçi; Metal işkolunda 4 işçi; Konaklama, Eğlence işkolunda 3 işçi; Savunma, Güvenlik işkolunda 3 işçi; Tekstil, Deri işkolunda 2 işçi; Enerji işkolunda 2 işçi; Gıda,Şeker işkolunda 1 işçi; Petro-Kimya, Lastik işkolunda 1 işçi; Basın, Gazetecilik işkolunda 1 işçi;Çimento, Toprak, Cam işkolunda 1 işçi; Gemi, Tersane, Deniz, Liman işkolunda 1 işçi; Sağlık, Sosyal Hizmetler işkolunda 1 işçi; Çalıştığı işkolunu belirleyemediğimiz 4 işçi yaşamını yitirdi.

Nedenler

Diğer nedenlerden dolayı (intihar, silahlı saldırı, kalp krizi, yıldırım düşmesi, arı sokması, KKKA, dövülme) 37 işçi; Ezilme, Göçük nedeniyle 28 işçi; Trafik, Servis Kazası nedeniyle 22 işçi;
Düşme nedeniyle 20 işçi; Zehirlenme, Boğulma nedeniyle 7 işçi; Elektrik Çarpması nedeniyle 3 işçi; Patlama, Yanma nedeniyle 1 işçi; Nesne Düşmesi, Çarpması nedeniyle 1 işçi yaşamını yitirdi.

İller

10 ölüm İstanbul’da; 8 ölüm Konya’da; 6’şar ölüm Manisa ve Muğla’da; 5’er ölüm Bursa ve Mersin’de; 4’er ölüm Ankara, Çorum, Kayseri ve Sakarya’da; 3’er ölüm Balıkesir, Kocaeli ve Samsun’da; 2’şer ölüm Adana, Afyon, Antalya, Aydın, Bingöl, Burdur, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, Karabük, Kırıkkale, Kırklareli Kırşehir, Malatya, Niğde, Sinop ve Zonguldak’ta; 1’er ölüm Adıyaman, Ardahan, Batman, Elazığ, Erzurum, Antep, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Maraş, Mardin, Rize, Sivas, Urfa, Tekirdağ, Trabzon, Dersim ve Yozgat’ta yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.