Marx ders kitabından gitti

Marx ders kitabından gitti

Yeni müfredat: Comte, Durkheim ve Weber'le birlikte sosyoloji kitabında bulunan Karl Marx gitti.

Eğitimde müfredat değişikliklerinin sonuncusu marksizmin kurucusu Karl Marx’ın sosyoloji ders kitabından çıkarılması oldu.

Liselerde okutulan sosyoloji ders kitabında yer alan “Sosyoloji’ye Giriş” ünitesinin “Sosyolojinin Doğuşu ve Gelişimi” başlıklı bölümünde sosyolojinin bilim olarak ortaya çıkmasında katkısı olan bilim insanlarıyla ilgili bilgilere yer veriliyordu. 2016-2017 yılında okutulan sosyoloji kitabında bu bölümde sırasıyla Auguste Comte, Karl Marx, Emile Durkheim, Max Weber anlatılıyordu. 2017-2018 yılında okutulacak olan kitapta ise Saint Simon, Auguste Comte, Emile Durkheim, Max Weber ve Le Play anlatılıyor.

Birgün gazetesinden Mustafa Kömüş’ün haberine göre, Karl Marx’ın kitaptan çıkarılmasının sebebi ise henüz bilinmiyor.

‘KUTLU DOĞUM HAFTASI’ VAR

Yine sosyoloji kitabının “Toplumsal Kurumlar” ünitesindeki “Din Kurumu, İşlevleri ve Önemi” bölümünde bulunan “Toplumsal Kurum Olarak Dinin İşlevleri” metninde ise “FETÖ projesi” olduğu gerekçesiyle iptali istenen Kutlu Doğum Haftası’na değinildi. Metinde şu ifadeler yer aldı: “Din, etki alanı bakımından boş zamanı değerlendirme, seyahat ve dinlenme fonksiyonuna sahiptir. Kutlu Doğum Haftası kutlamaları, anma törenleri, mistik ve tasavvufi toplantılar, dini ve mukaddes yerlerin ziyaret edilmesi vb. dini sosyal faaliyetlerdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.