Marmaris alev alev!

Marmaris alev alev!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını sabaha karşı yağmurunda etkisiyle tamamen kontrol altına alındı.

İlçeye bağlı Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde dün akşam 17.00 sıralarında çıkış sebebi belli olmayan orman yangını kuvvetli rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayıldı. 

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sarp arazide güçlükle alevlere müdahale etti.

Ancak rüzgarın kuvvetli esmesi ve sürekli yön değiştirmesi sebebiyle alevler Çatalca mevkiinden yediadalar yönüne doğru hızla ilerlemeye başladı.

Çatalca bölgesindeki kızılçam alanında etkili olan yangın daha sonra Küfre ve Löngöz mevkiine sıçradı.Yangın bölgesine giden orman yolunun bulunmaması ve arazinin sarplığı yangın söndürme ekiplerini çaresiz bıraktı.

Bölgeye diğer ilçe işletme müdürlüklerinden 50 arazöz 400 işçi ve 6 dozer sevk edildi. Rüzgarın etkisi ve gece karanlığı ekiplerin müdahalesini zorlaştırırken yangın bölgesine indirilen dozerler gece boyunca yangının diğer bölgelere sıçramaması için yol açma çalışması yaptı.

Söndürme çalışmaları gece boyunca aralıksız devam etti. Yangın, söndürme çalışmalarının devam ettiği sırada başlayan sağanak yağmurunda etkisiyle gece saat 03.00'te tamamen kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Bölgede çok sayıda arı kovanı da yanarak zarar gördü.Çıkan yangında 50 hektara yakın kızılçam ormanı kül oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.