Marmara'da deprem!

Marmara'da deprem!

Marmara bölgesinde güçlü şekilde hissedilen bir deprem oldu....

Kandilli Rasathanesi'nden gelen ilk bilgilere göre 6.5 büyüklüğündeki deprem Gökçeada'nın batısında ve 12.26'da meydana geldi. Deprem İstanbul 'da telefon hatlarında kilitlenmeye yol açtı. Deprem üç bölgedeki İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Balıkesir gibi pek çok merkeze hissedilirken halkı sokağa döktü. Özellikle Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde şiddetli hissedilen deprem sırasında camlardan atlayanlar oldu...

ABD ÖNCE 7.2 DEDİ SONRA DÜZELTTİ

Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu (USGS) Türkiye 'de de hissedilen depremin büyüklüğünün 6.4 olduğunu duyurdu. USGS, Yunanistan açıklarındaki depremin merkez üssünün Dedeağaç'ın 77 km güneybatısı olduğunu bildirdi. USGS, depremin 10 km derinlikte gerçekleştiğini belirtti. Amerikan kurumunun ilk geçtiği bilgilerde, depremin büyüklüğü 7.2 olarak duyurulmuştu. Avrupa 'daki istasyonlardan ise 5.7'lik bir depremin yaşandığı bilgisi geldi.

Habertürk TV'nin yayınına telefonla Gökçeada'dan katılan Taylan Şen isimli vatandaş şehir merkezinde yıkım göremediğini ancak halkın panik halde sokağa döküldüğünü söyledi.

ARTÇILAR 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 12.25'teki sarsıntının ardından Saros Körfezi'nde 12.31'de 5.3  13.11'de 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum