Marmara Adası'ndaki yangın yerleşim yerlerine yaklaştı

Marmara Adası'ndaki yangın yerleşim yerlerine yaklaştı

Balıkesir'in Marmara Adası bölgesinde orman yangını çıktı. Yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba gösteriliyor.

Balıkesir’in Marmara Adası Mestanağa mevkiinde yangın çıktı. Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar söndürme çalışmalarını olumsuz etkilerken yangının yakın durumdaki yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba gösteriliyor.

Yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Marmara Adalar Belediyesi ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerle müdahale ediliyor. Bölgeye yangın söndürme helikopteri yönlendirildi.

ETKİLİ RÜZGAR SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyledi. Rüzgarın çok etkili olduğunu ifade eden Aksoy, “Bir helikopter yetersiz kalıyor. Üst kesimlerde bulunan ahırların ve içindeki hayvanların ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Telef olan hayvanların olduğu yönünde bilgi alıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.