Marinüs köyü sakinleri köylerindeki maden ocağına karşı nöbet başlattı

Marinüs köyü sakinleri köylerindeki maden ocağına karşı nöbet başlattı

Hakkari’nin Kavaklı (Marinüs) köyü sakinleri köylerindeki maden faaliyetlerine karşı nöbet başlattı.

Hakkari Merkeze bağlı Kavaklı (Marinüs) köyünde bulunan maden ocağının önünde bir araya gelen köy sakinleri köylülerinin yaşam alanlarının eski hale getirilerek maden faaliyetinin bıraktığı tahribatın ortadan kaldırılmasını istiyor.

Maden ocağı önünde toplananlar adına açıklama yapan Salih Kurt, yapılan maden çalışmalarından dolayı mağdur olduklarını söyledi. Köylerinin meralarında bulunan maden ocağının 18 yıldır çevreye ve köylülerin yaşam alanlarına ciddi zararlar verdiğini ifade eden Kurt, "Maden çalışmaları nedeniyle topraklarımız kirlendi ve verimliliğini kaybetti. Hayvanlarımızın otlanma alanları tahrip edildi. Köyümüzün doğal güzelliği bozuldu. Bu sorunlara rağmen maden çalışmaları durdurulmak yerine aralıksız devam etmektedir. Köylüler olarak defalarca yetkilere başvurmamıza rağmen sorunumuza çözüm bulunamadı. Köyümüzün ve gelecek nesillerin haklarını korumak için maden çalışmalarının derhal durdurulmasını talep ediyoruz” dedi.

Jandarma tarafından güvenlik önlemi alınan bölgede köylüler maden ocağı önünde dönüşümlü nöbet eylemi başlattı.

274128.jpg

maden2.jpg

maden3.jpg

maden4.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.