Mardin'de Yeldasi Abbasi konseri

Mardin'de Yeldasi Abbasi konseri

Dünya Kadın Yürüyüşü Nusaybin'de yapılan görkemli yürüyüşün ardından Yelda Abbasi'nin verdiği konserle devam etti.

MARDİN - Mardin'in Nusaybin ilçesinde başlayan 4'üncü Dünya Kadın Yürüyüşü, Mardin Qasimiye'de Yelda Abbasi'nin konseriyle devam etti. "Kobanê'de direnen kadınla özgür yaşamı inşa edelim" yazılı dev pankartı asıldığı konser alanına, kadınlar renkli kıyafetleriyle katıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın resimlerinin açıldığı konser öncesinde kadınlar saygı duruşunda bulundu. Ardından konsere gelen kadınlar, Kürtçe, Türkçe, Süryanice ve İngilizce selamlandı. Konser öncesinde kısa bir konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Mardin'de ilk defa böylesi bir kadın yürüyüşünün gerçekleştiğini belirterek, "Kadınlar olarak oldukça yoğun iki gün geçirdik. Bu yürüyüşe renk kattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Nusaybin'de renkli bir miting yapıldı. Ancak kadınların arasına tel örgüler örüldü. Bizler, bu tel örgüleri ortadan kaldıracağız. Arîn Mîrxan ruhuyla mücadelemiz devam edecek. Biz kadınlar yaşamın her alanında varız, var olmaya devam edeceğiz" dedi.

Akyol Akay'ın konuşmasının ardından Mezopotamya Kültür Merkezi tarafından "Sarya" adlı dans gösterisi yapıldı. Dans gösterisinin ardından Yelda Abbasi'nin seslendirdiği ezgilerle gecenin geç saatlerine kadar devam eden konser, kadınların Mardin'e özgü "Rıbab" müziği eşliğinde çektikleri halaylarla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.