Mardin’de Bilim Fuarı Açıldı

Mardin’de Bilim Fuarı Açıldı

Mardin’de açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda, 25 bilimsel proje görücüye çıktı.

Mardin’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Said Nursi İmam Hatip Lisesi bahçesindeki fuarda, öğrencilerin eğitim yılı içerisinde hazırladığı birbirinden ilginç 25 bilimsel proje görücüye çıktı. Sergi gezenler, fuardaki bilimsel projeleri hayranlıkla inceledi.

TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında bilgi veren Said Nursi İmam Hatip Lisesi Müdürü Hamdullah Aksoy, “Aksoy, “Bizim en temel amacımız gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm yollarının bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından yaparak ve yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır. Bugün yapmış olduğumuz etkinlik, öğrencilerimizin bilimsel kültürünü geliştirmek için yapmış oldukları etkinliklerdir. Burada 25 projemiz bulunmaktadır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Yaptığı projeyle yenilenebilir enerji kaynaklarının doğada oluşturduğu kirliliği ortadan kaldırmayı amaçlayan öğrencilerinden Hüseyin Demir, “Bu projemizde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak doğada oluşan tahribatı ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Yaz aylarında güneş enerjisinden ve kış aylarında da rüzgâr enerjisinden faydalanarak hem elektrik üretmek hem de doğanın temizlenmesine katkıda bulunmak için böyle bir çalışma yaptık” diye konuştu.

Mardin’de Bilim Fuarı Açıldı

Mardin’de Bilim Fuarı Açıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.