Mardin’de bayram tatili yoğunluğu yüzde yüze ulaştı

Mardin’de bayram tatili yoğunluğu yüzde yüze ulaştı

Mardin, tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken bir şehir olarak Ramazan Bayramı öncesinde turistlerin ilgi odağı haline geldi. Tatil süresince 120 binden fazla turistin şehre gelmesi bekleniyor.

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Gürgör, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla seyahat planlarının da yapılmaya başlandığını belirtti. Mardin'in tarihi dokusuyla ve kültürel mirasıyla öne çıktığını vurgulayan Gürgör, son yıllarda turistlerin Mardin'e ilgisinin arttığını ifade etti. Özellikle bayram öncesinde şehirde güzel bir yoğunluk yaşandığını dile getiren Gürgör, sömestr tatilinin bayram tatiliyle birleşmesiyle taleplerin arttığını söyledi.

Mardin’de bayram tatili yoğunluğu yüzde yüze ulaştı

Gürgör, 9 günlük bir tatil ve bayram arifesinde Mardin'deki otellerin yüzde yüzlük doluluk oranına ulaştığını belirtti. Turistlerin Mardin'e olan ilgisinin sürekli arttığını vurgulayan Gürgör, rezervasyonların erken yapılması çağrısında bulundu. Mardin'in turizminin 12 aya yayıldığını ve özellikle nisan ve mayıs aylarında ciddi talepler aldığını ifade etti. Gürgör, Mardin'in her mevsimde güzel olduğunu ve mistik bir atmosfere sahip olduğunu söyledi.

Mardin’de bayram tatili yoğunluğu yüzde yüze ulaştı

Mardin'in kültürel çeşitliliği ve tarihi dokusuyla turistlerin ilgisini çektiğini belirten Gürgör, şehirde gezilecek birçok yerin bulunduğunu ve turistlerin her inançtan ve kültürden bir parça bulabileceğini dile getirdi. Mardin'in gezilip görülecek yerlerin fazlalığı nedeniyle kısa sürede tam olarak keşfedilemeyen bir şehir olduğunu belirten Gürgör, turist sayısının bayram döneminde 120 bini geçmesini beklediklerini söyledi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.