Mardin Yeni Mahsul Kirazı Görücüye Çıktı

Mardin Yeni Mahsul Kirazı Görücüye Çıktı

Mardin'in Yeşilli beldesinde yetiştirilen yerli kiraz tezgahlarda yerini aldı.

Mardin yöresinde yetiştirilen organik kirazın hasadına başlandı. Tezgahlarda yerini alan kiraz fiyatının yüksek olmasına rağmen müşterilerden büyük ilgi gördüğü belirtildi. Mardin'in Kızıltepe ilçesi Ulu Camii önünde seyyar satıcılar tarafından kilosu 5 ile 6 lira arasında satılan kiraza ilginin büyük olması satıcıları sevindirdi.

Seyyar satıcı Nesim İnal, yeni mahsulün iri taneli etli olduğunu ve göz kamaştırdığını ifade etti. İnal, "Mardin'in Yeşilli beldesinde yetişen yerli kirazı tanıtmamıza gerek yok. Çok meşhurdur her sene festivali yapılıyor. 2014 yılının yeni mahsulü 2 gündür piyasaya çıktı. Ben de bu sabah halden aldığım 300 kilogram kirazı tablanın üzerine yükleyerek Cuma günü hasebiyle tarihi Ulu Camii önüne getirdim. Cami çıkışı kiraza bayağı yoğun bir rağbet var. Getirdiğim 300 kilogramdan yaklaşık 250 kilogram kiraz sattım” dedi.

Mardin Yeni Mahsul Kirazı Görücüye Çıktı

Mardin Yeni Mahsul Kirazı Görücüye Çıktı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.