Mardin Valiliği: Koruköy'de hukuk gözetiliyor

Mardin Valiliği: Koruköy'de hukuk gözetiliyor

Mardin Valiliği, "Koruköy'de hukuki kurallara uygun olarak operasyon yapılıyor" dedi. Valilik köylülerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını da iddia etti.

Mardin valiliği, 20 gündür her türlü erişimin engellendiği Nusaybin’e bağlı Koruköy’le ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada Mardin’in Nusaybin, Ömerli ve merkez Artuklu ilçelerine bağlı 10 köyün kırsal alanını kapsayan Ömeryan bölgesinde, 11 Şubat’ta PKK’ye yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.  ‘Atmaca-3 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir’ adı verilen operasyonun devam ettiği belirtilen açıklamada Koruköy’de çıkan çatışmalarda PKK’li olduğu ileri sürülen 4 kişinin öldürüldüğü kaydedildi.

‘BİR ÖZEL HAREKATÇI YARALANDI’

Bir özel harekatçının yaralandığı belirtilen operasyonun ‘hukuki kurallar içerisinde sürdürüldüğü’ belirtilen açıklamada, “Bölgede çok sayıda silah, roketatar, roket, mühimmat, füze, patlayıcı, patlayıcı düzenekleri, haberleşme ve elektronik cihazlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir” denildi.

Valilik açıklamasında, sosyal medyada Koruköy ile ilgili yazılanlara da tepki gösterilirken, şöyle denildi: “Teröre karşı yürütülen mücadelede menfi algı oluşturmak maksadıyla, sosyal medya, bazı basın yayın organları, bazı kişiler ve sözde sivil toplum örgütlerince güvenlik güçlerimizi karalayıcı ve iftira niteliği taşıyan yayınların yapıldığı görülmektedir. Bölgedeki operasyonlar, hukuk devleti kuralları çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ön planda tutularak her türlü ihtiyaçları karşılanmaya devam edilmektedir.” (MARDİN/DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.