Mardin üzerinden Şırnak'a gidiyorlar

Mardin üzerinden Şırnak'a gidiyorlar

KJA öncülüğünde Şırnak, Silopi ve Cizre'de katledilenlerin cenazelerini almak için Botan'a başlatılan yürüyüşün Siirt girişinde engellenmesi üzerine, Mardin üzerinden Şırnak'a gidilmesine karar verildi.

SİİRT - DİHA'nın haberine göre Kongreya Jinên Azad (KJA) öncülüğünde binlerce yurttaşın katıldığı Botan yürüyüşü, Siirt girişinde engellendi. Sabah saatlerinden itibaren Şırnak'a gitmek için Türkiye ve Kürdistan kentlerinden yola çıkarak Siirt'e gelen yurttaşlar, iki ayrı noktada durdurularak kente girişleri engellendi. Bunun üzerine kadınlar, yol güzergahını değiştirerek Mardin üzerinden Şırnak'a gitmeye karar verdi. Konuya ilişkin açıklama yapan İmralı Heyeti Üyesi ve KJA Yürütme Kurulu Üyesi Ceylan Bağrıyanık, Türkiye ve Kürdistan halkları olarak cenazeleri almak için yola devam ettiklerini belirterek, "Attığımız her adımda işgalci faşist devletlerin engelleriyle karşılaştık. Burada gladyoların aldığı kararla karşı karşıyayız. Engelleniyoruz, ama bu yürüyüşten vazgeçmeyeceğiz. Onlar önümüzü kapatabilir ama direniş tüm yoları açacağız direne direne açtığımız bu yollar bizi özgürlüğe götürecek. Bu direnişin sonunda özgürlük var ve ablukaları kaldıracağız. Kararlıyız Şırnak'a gideceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından Başır Parkı Mesire Alanı'nda bekleyişte olan binlerce yurttaş araçlarına binerek Şırnak'a doğru yola çıktı.

Öte yandan Kurtalan'da bir gencin gözaltına alındığı haberi gelmesi üzerine DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna'nın da aralarında bulunduğu grup, genci almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.