Manisa'da 5.4 büyüklüğünde deprem

Manisa'da 5.4 büyüklüğünde deprem

Manisa'da 5.4, 4.4, 3.7, 4.2 ve 3.5 büyüklüğünde beş deprem yaşandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi, saat 22.22’de yaşanan depremim büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı. Deprem İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve İstanbul’da da hissedildi.

AFAD’ın Twitter hesabından Manisa’daki depreme ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kandilli Rasathanesi’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Akhisar’da bu depremden 3 dakika sonra, saat 22.25’te Akhisar’da 4.4 büyüklüğünde, saat 22.34’te 3.7 büyüklüğünde ve saat 22.50’de 3.5 büyüklüğünde üç deprem daha meydana geldi. Kırkağaç ilçesinde ise saat 22.48’de 4.2 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Yaklaşık yarım saatte 11 artçı sarsıntı kaydedildi. Bölgede 22.57’de meydana gelen en son artçı depremin büyüklüğü ise 3,8 olarak kaydedildi.

Depremin ardından Besim Dutlulu açıklama yaptı. Uzun süren depremin ilçe halkını korkuttuğunu ve sarsıntının ardından vatandaşların sokağa çıktığını söyleyen Dutlulu, depremin ardından artçı sarsıntıların da yaşandığını aktardı.

Dutlulu, “Şu an şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı yok, yıkılmış bina haberi de gelmedi. Merkez üssü olan Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz, kısa zamanda bilgi alacağız, inşallah ciddi bir sıkıntı olmaz. Şehir içinde şu anda yaralı bilgisi yok. Halkımız sokakta, hasar gözükmüyor. Ama bilgiler şu an çok yüzeysel” diye konuştu.

Manisa Valisi Ahmet Deniz ise “Şu ana kadar alınan bilgiye göre Çeltikçi Mahallesi’nde birkaç evin yıkıldığı bilgisi var, yaralı yok. Araştırma devam ediyor” dedi.

Depremin merkez üssü Musalar Mahallesi’nin Muhtarı Nurettin Yıldız ise “Şu anda köyde her şey normal. Ama bir hayvan damının duvarı yıkılmış. Bir daha kontrol edeceğiz. Benim odanın birisinin duvarları çatlamış” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.