Manisa'da 12 gözaltı, Afyon'da 9 tutuklama

Manisa'da 12 gözaltı, Afyon'da 9 tutuklama

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde sabah saatlerinde evlere yapılan baskında HDP üyesi 12 kişi gözaltına alındı. Afyon'da ise 3 gün önce gözaltına alınan 20 öğrenciden 9'u tutuklandı.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde sabah saatlerinde çok sayıda eve baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda HDP ilçe üyesi 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Lokman Gül, Erol Bitmez, Ekrem Darçın, Ali Kaban, Fahrettin Kaban, Muharrem Demir, M. Ali Akkurt, Recep Kerem, Serdar Buldu, Abdurahman Taş, Haşim Kerem ve Ömer Bağcı, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Afyon'da 9 öğrenci tutuklandı

Afyon'da ise 8 Mart'ta ev ve yurtlara yapılan polis baskınında gözaltına alınan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencisi 20 kişi emniyetteki işlemelerinin ardından Afyon Adliye'sine getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebi ile mahkeme sevk edilen öğrencilerden 11'i serbest bırakılırken, 9'u "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. 

Tutuklanan 9 öğrenci Afyon Cezaevi'ne gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.