Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü: Bu Allah'a karşı bir kalkışmadır

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü: Bu Allah'a karşı bir kalkışmadır

Manisa'da demokrasi nöbetinin 10'uncu gecesinde Manolya Meydanı'nda toplanan kalabalığa destek veren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, "Bu Allah'a karşı bir kalkışmadır" dedi.

Manisa'da darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla "demokrasi nöbeti" adı altına dün gece Manolya meydanında sokağa çıkan gruba seslenen Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, darbenin Allaha karşı yapıldığını savundu.

15 Temmuz darbe girişiminin darbenin ötesinde bir hareket olduğunu ileri süren Çelebi, darbe girişiminin sıradan olarak nitelendirilmesinin hata olacağını öne sürdü.

"Açıkça görüyoruz ki millet olarak bu konularda iyi niyetli ve saf davranan insanlarız" diye devam eden Çelebi, şunları söyledi: "Aslında bizler dinimizi bize verdiği sağlım ölçülere sahip olsaydık, bu ahlaksızlar bizi bu derece aldatamazdı. Milleti bu derece aldatamazdı. Bu hareketin başındaki kişi, aslında millete ve devlete darbe yapmadı. Bu hareketin başındaki kişi Allah'a karşı darbe yapmaya çalıştı. Bu Allah'a karşı bir kalkışmadır. 'Güzel ahlakı tamamlamak için geldim' diyen yüce peygamberimize karşı bir kalkışmadır bu. Bu kişi ve bu kişinin peşinden gidenler ahlakı yok etti. Bu bir ahlaksızlık hareketidir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.