'Manchester saldırganı İstanbul'dan geldi'

'Manchester saldırganı İstanbul'dan geldi'

Financial Times'ın iddiasına göre, Manchester saldırısının faili dört gün önce İstanbul'dan Almanya'ya, oradan da İngiltere'ye uçtu. Salman Abedi'nin Türkiye'de ne yaptığı henüz bilinmiyor.

Manchester’da 22 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının faili Salman Abedi’nin, saldırıdan sadece dört gün önce İstanbul’dan İngiltere’ye Almanya üzerinden uçtuğu iddia edildi. İngiliz gazetesi Financial Times haberi Alman istihbaratına dayandırdı.

‘TÜRKİYE DOSYA GÖNDERDİ’

Habere göre, Abedi İstanbul’dan Düsseldorf’a, buradan da Manchester’a uçtu. Financial Times’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili de, Abedi ile ilgili dosyanın çarşamba günü İngiliz makamlara gönderildiğini söyledi ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

‘ATATÜRK HAVALİMANI’NDAN GEÇTİ’

Fransız ajansı AFP’ye konuşan bir Türk yetkili de Manchester saldırısı zanlısının İstanbul’dan uçuş yaptığını teyit etti. Yetkili, “İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan transit geçiş yaptığını teyit edebilirim” dedi.

Bir diğer yetkili ise Abedi’nin geçen yıl İstanbul üzerinden en az iki transit uçuş yaptığını söyledi. Buna göre Abedi, Libya’dan Hollanda ve İngiltere’ye iki defa İstanbul’dan aktarma yaparak uçtu.

‘UYARI ALMADIK, İZİN VERDİK’

Reuters ajansına konuşan Türkiyeli yetkililer ise ‘Abedi hakkında bir uyarı almadıklarını dolayısıyla saldırganın İstanbul’dan Avrupa’ya gidişinin engellenmediğini’ söyledi. Yetkililer, Abedi’nin Avrupa’dan direkt üçüncü bir ülkeye gittiğini, İstanbul üzerinden geri döndüğünü belirtti.

TÜRKİYE’DE NE YAPTIĞI BİLİNMİYOR

Abedi’nin Türkiye’den Suriye’ye geçip geçmediği ya da Türkiye’de ne yaptığı henüz bilinmiyor. İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, zanlının kısa süre önce ailesinin yaşadığı Libya’dan Manchester’a döndüğünü söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.