Maliye Bakanı'ndan vergi borçlarıyla ilgili açıklama

Maliye Bakanı'ndan vergi borçlarıyla ilgili açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Her ne şekilde olursa olsun vergi dairelerine borcunuz varsa, bu borcun tutarı 50 liranın altındaysa bu takdirde biz maliye olarak bu borçları siliyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında basın toplantısı düzenledi.

Bakanlık Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Bakan Ağbal, “Vatandaşım hazineye ait olan taşınmazları kullanabiliyorlar. Bizde maliye olarak onları geriye dönük olarak ecrimisil alacağı tahakkuk ettiriyoruz. Bu kapsamda yaklaşık şuan 158 bin vatandaşımız var. Bu vatandaşımızın vergi dairelerine 600 miyar lira tutarında ecrimisil borcu var. Burada da eğer kanun kapsamında müracaat ederlerse bu borçlarını ödeme konusunda önemli kolaylılar getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Kanunun sadece vergi dairlerine, gümrük dairelerine olan borçlardan ibaret olmadığını, vatandaşların belediyelere olan borçlarını da kapsadığını belirten Bakan Ağbal, “Bugün vatandaşlarımızın belediyelerde Emlak Vergisi borçları var. En çok gündeme gelen konu yine vatandaşlarımızın Çevre Temizlik Vergisi var, atık su ücretleri var. Bunları yaygın olarak konuşup bildiğimiz konular. Belediyelere emlak vergisi borcu olan, belediyelere Çevre Temizlik Vergisi borcu olan, su borcu olan, atık su borcu olan vatandaşlarımızda bu kanun hükümlerinden yararlanabilecekler” açıklamasında bulundu.

Yapılan önemli düzenlemelerden birinin de düşük borçlara yönelik olduğunu söyleyen Bakan Ağbal, şunları kaydetti:

“Borç var ama çok düşük, ne kadar 50 lira ve altında. Bu kanunda şöyle bir düzenleme yaptık. Her ne şekilde olursa olsun vergi dairelerine borcunuz varsa, bu borcun tutarı 50 liranın altındaysa bu takdirde biz maliye olarak bu borçları siliyoruz. Dolayısıyla vatandaş bu borcu ödemekten kurtulacak. Bu kapsamda yaklaşık 29 milyon adet dosya var. Bütün bu dosyaları da işlemden kaldırıyoruz. Maliye Vergi Dairesi bu tahsil işlemlerinden kurtulmuş olacak hem de vatandaşlarımızın gerçekten bu küçük tutarlı ve 2011 yılından önceki dönemlere ait olan bu borçlarından kurtulacaklar. Burada özellikle 2011 ve öncesine ait borçlar olduğunu ifade ediyorum. Bu kapsamda yaklaşık 1.2 milyar liralık bir kamu alacağından vazgeçmiş oluyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.