Maliki Musul İçin Olağan Üstü Hal İstedi

Maliki Musul İçin Olağan Üstü Hal İstedi

Irak Başbakanı Nuri El Maliki Irak Meclisinde, Irak Şam İslam Devleti’nin (ISİD) Musul’u ele geçirmesinden dolayı olağanüstü hal ilan edilmesi konusunda talepte bulundu.

Bağdat’ın 420 km kuzeyinde bulunan Musul kentinin IŞİD tarafından ele geçirilmesiyle, Irak Başbakanı Nuri El Maliki meclise olağanüstü hal ilan edilmesi konusunda istekte bulundu.

El Maliki ayrıca ülkedeki erkeklere orduya katılmaları konusunda çağrı yaptı. Bununla birlikte El Maliki, Birleşmiş Milletler’den ve Arap Birliği’nden Irak’ı terörizme karşı desteklemeleri konusunda da destek istedi.

IŞİD, gece boyunca süren çatışmalarda devlet binalarını, polis karakollarını ve askeri üsleri zapt ederek Musul’u ele geçirdiğini ilan etmişti. Musul’da bulunan hapishanedeki bin tutukluyu da serbest bırakan IŞİD, Musul havalimanı ve bölge televizyonlarını da kontrol altına aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum