Malatya’da Soma Eylemi

Malatya’da Soma Eylemi

Soma’da kömür madeninde meydana gelen faciaya tepki nedeniyle KESK, DİSK ve TMMOB tarafından ortaklaşa olarak bir eylem düzelendi.

MALATYA - Ofis Kavşağı’nda başlayan eylem İnönü Caddesi üzerinden SGK İl Müdürlüğü önünde sona erdi. Emniyet birimleri eylem nedeniyle her hangi bir provokasyon yaşanmaması nedeniyle eylem bitine kadar İnönü Caddesi üzerinde trafik akışını durdurdu.

SGK İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakılırken, kaldırıma serilen beyaz bez üzerine ise kömür, karanfil, somun ekmek bırakıldı. Eyleme bazı okullardan öğretmenlerde derslerine girmeyerek katıldılar.

Eylemde yapılan ortak basın açıklama da, “İş cinayetlerinin artışına neden olan taşeron çalıştırma derhal yasaklanmalıdır. Özelleştirildikten sonra seri cinayetle gündeme gelen tüm madenler derhal yeniden kamulaştırılmalı. İşçi sağlığı ve iş güvenliğini piyasaya devreden iş güvenliği yasası kaldırılmalı, tüm denetim yetkisi emek ve meslek örgütlerine verilmelidir” denildi.

Malatya’da Soma Eylemi

Malatya’da Soma Eylemi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.