Malatya'da saldırıya uğrayan öğrencinin 2 parmağı kesildi

Malatya'da saldırıya uğrayan öğrencinin 2 parmağı kesildi

Malatya İnönü Üniversitesi'nde Roboski anması yapan öğrencilere polis destekli ırkçı bir grubun saldırısı ardından çıkan olaylarda yaralanan 8 yurtsever öğrenciden Mazlum Dinç'in 2 parmağı ameliyatla alındı.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde 28 Aralık'ta Roboski Katliamını kınayan öğrencilere ırkçı bir grubun saldırı girişimiyle başlayan kavgada 1'i ağır olmak üzere 8 öğrenci yaralanmış, 62 yurtsever öğrenci de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğrencilerden 40'ı dün getirildikleri Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 22 öğrenci bu sabah ifade işlemleri için adliyeye getirildi. 

2 parmağı kesildi 

DİHA'nın haberine göre, üniversite kampüsünde ne olduğu henüz öğrenilemeyen bir cismin patlaması sonucu elinden yaralanan öğrencilerden Mazlum Dinç, İnönü Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edildi. Ortopedi Servisi'nde tedavisi süren Dinç'in ailesi ise olayın ardından Van'ın Erciş ilçesinden Malatya'ya geldi. Dinç'in kaldığı odanın polis kontrolünde olmasından dolayı kimseye gösterilmediğini belirten Dinç'in annesi Hanım Dinç, "Oğlumun saldırıda iki parmağı kesildi. Kolu da yaralandı. Polisler oğlumuzu görmemize izin vermiyorlar. Israr etmemizden dolayı sadece birkaç dakika oğlumu görebildik. Oğluma kim bakacak hastanede nasıl bakacaklar?" diye sordu.

'Devlet ırkçı grupları harekete geçirdi'

Yaşanılan saldırıyı anlatan ve güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir öğrenci, DEM-GENÇ kongresinin ardından saldırıların başladığını belirterek, polislerin ırkçı grupları birçok üniversitede harekete geçirdiğini ve örgütlü olan yurtsever öğrencilere saldırttığını söyledi. Birçok üniversite eş zamanlı saldırıların daha önce de yaşandığını belirten öğrenci, saldırılarda ise sadece yurtsever öğrencilerin gözaltına alındığına dikkat çekti. Öğrenci, "Devlet güçleri ile birlikte saldırılar yapılıyor. Bizler de Roboski katliamında yaptığımız anmanın ardından bizlere polis destekli saldırılar gerçekleşti. Saldırılarda 30 yaş üstünde sakallı kişilerin ve daha önce üniversitede görülmeyen kişiler var. Saldırılar organizeli yapılıyor. Birçok arkadaşımız evinde ve okul çevresinde takip ediliyor. Biz bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Bu saldırılar bizlerin örgütlü yapısını yıkamayacaktır. Bu saldırılara göz yuman devlet güçleri ve ırkçı gruplar, öğrenci arkadaşlarımızın başına gelecek olan durumlardan sorumludur" diye konuştu.

Öğrencilerin telefonlarında görüntüler silindi

Gözaltına alınan öğrencilerin tamamının telefonlarına el konulduğunu belirten öğrenci, olay esnasında saldırıların görüntülerini çeken birçok öğrencinin ise telefonlarındaki video ve fotoğrafların silindiğini söyledi. Öğrenci, ırkçı grupların ellerinde demir sopalar ve bıçaklar olduğunu da söyledi.

Kürt öğrencilerin evleri hedefte

Öte yandan, Malatya merkeze bağlı Çöşnik Mahallesi'nde oturan Kürt öğrencilerin evine akşam saatlerinde ırkçı gruplar tarafından saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırı apartman sakinleri tarafından engellenirken, ev sahipleri ve yöneticileri ise tehdit edildi. Tehditlerin ardından ev sahibi ve apartman yöneticilerinin öğrencilere evi boşaltmaları yönünde baskı yaptığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.