Malatya’da bir yarbay tutuklandı

Malatya’da bir yarbay tutuklandı

Malatya’da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri kışladan çıkarttığı ZPT ile 2. Ordu’ya kaçmak isteyen ve sonrasında vurularak yakalanan darbeci Yarbay Ahmet Üçbudak tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 darbe girişimi sonrasında Malatya’da 16 Temmuz günü Altay Kışlası’ndan Yarbay Üçbudak’ın da kullandığı 2 Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) çevre yolundan darbeci subayların bulunduğu 2. Ordu Komutanlığı’na gitmek istemişti.

Polisin dur ateşine karşılık bir çok araca zarar vererek komutanlık karargahına ulaşan ZPT içerisinden inerek kaçmaya çalışan Yarbay Üçbudak vurularak yaralı halde yakalanmış, tedavisinin ardından ambulansla Malatya Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Savcılık karşısına çıkan darbeci sevkedildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Darbeci yarbayın yeniden ambulansla Malatya E Tipi Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.