Mahmut Kaşıkçı: 2017-2018'de farklı bir Yüksekova olacak

Mahmut Kaşıkçı: 2017-2018'de farklı bir Yüksekova olacak

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı: "2017-2018'de farklı bir Yüksekova olacak. Farklı bir hizmet alanı olacak. Yüksekova'nın geleceği aydınlık olacak" dedi.

YÜKSEKOVA HABER - Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, İLLER Bankası yetkilileri ile ve Yüksekova'daki DSİ ihalesini alan yetkili firma ile yemekte buluştu.

'İÇME SUYU İHALE EDİLDİ, 2017'DE SU İŞİNİ BİTİRECEĞİZ'

Yüksekova Belediyesi internet sitesinde yer alan habere göre Kaşıkçı yemeğin ardından yaptığı açıklamada İller Bankası ve DSİ tarafından Yüksekova'nın içme suyu ile ilgili bir proje yapılarak ihale edildiğini belirterek, "Projeyi alan firma dün sayadaydı. Şuan kar olmasaydı hemen su çalışmasına başlayacaktık. Yüksekova hem kaynaktan hem de barajdan arıtılmış şekilde suya kavuşacak. Şuanda 15 kuyudan su veriyoruz. Bundan sonra böyle birşey olmayacak. 2017'de su işini bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

'KANALİZASYON İŞİ İHALE SÜRECİNDE'

Karayollarının da ihalesini yaptığını belirterek 80 kilometrelik sıcak asfalt dökme işinin yapılacağını belirten Kaşıkçı, "Yolu 8 metre ve üzerindeki tüm mahallelerimizin yolu sıcak asfalt olacak. 2017-2018'de farklı bir Yüksekova olacak. Farklı bir hizmet alanı olacak. Yüksekova'nın geleceği aydınlık olacak. Kanalizasyon aynı şekilde proje çalışmaları bitti, ihale sürecindedir, yakın zamanda yine bir araya geleceğiz. Her projenin yer teslimini yapacağız. Bu zamana kadar söylediğimiz bütün projelerle ilgili mart ayında yere kazmayı vuracağız. Şimdiye kadar başlamamamızın sebebi ilçemizde geçen çetin kış şartlarıdır. Nisan ayı bizim için hizmet ayı olacaktır" dedi.

23496.jpg

'BU HAFTA İTİBARİYLE TÜM KİRA YARDIMLARI HESAPLARA AKTARILACAK'

İlçedeki kira yardımlarında aksama yaşandığını belirten Kaşıkçı, bu hafta itibariyle bütün kira yardımlarını hesaplara aktaracaklarını söyledi.  İlçe esnafının sokağa çıkma yasağı sırasında uğradıkları zararın tazmini konusunda da açıklamalarda bulunan Kaşıkçı, "Yine baktığımız zaman esnafımızın zararlarıyla ilgili dosyalar hazırlanmıştı. İmza aşamasında olduğduğumuz için esnaflarımızdan imzalarını alıyoruz. Bu süreç tamamlandığı zaman hesaplarına aktarılacaktır. Herhangi bir kaydı olmayan ama burada esnaf olanlarla ilgili bir sıkıntı vardı. Onu da aşıyoruz, şimdi onunla ilgili yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Aynı şekilde küçük esnafımızı da mağdur etmeyeceğiz, zararlarının ödenmesiyle ilgili de bu bir aylık sürede bir çözüm getireceğiz” dedi.

'FEN LİSESİ VE SADECE KIZLARIN OKUDUĞU ANADOLU LİSESİ OLMALI'

Yüksekova'da mutlaka bir Fen Lisesi'nin yapılması gerektiğini belirten Kaşıkçı, "Sadece kızlarımızın okuyabileceği bir Anadolu Lisesi'nin olması gerekiyor. Ayırca ilçemiz sporcuların yetiştirildiği bir ilçe. Özellikle kayakta milli sporcularımızın olduğu bir ilçe. Mesleki Spor Lisesi'nin olması noktasındaki raporlama sürecimiz başladı. Önümüzdeki dönemde de inşallah bunları ilçemize kazandıracağız. Üniversiteye, TEOG’a hazırlanan bütün çocuklarımıza kitaplarını yaprak testlerini ulaştırdık, bu hafta karneleriyle birlikte ulaşacak. İlk geldiğim zaman bütün sınavlara girecek 4275 öğrencimize bizzat yazdığım mektuplarla onları daha motive ve mutlu ederek bu ülkenin geleceği için çalışmaları konusunda gayretli olmaları konusunda samimiyet ifadelerimi mektuba döktüm ve onlara ulaştırdım. Bizim bütün sevdamız bu kavgamız, gençlere bu yeni nesile ülkemize ve Yüksekova’nın güzel bir geleceği olması yönünde temeller atmak içindir. Attığımız temellerden bir tanesi su ve eğitimle ilgilidir. Mutlu yarınlar için gençlerimiz ve çocuklarımızla hep birlikte olacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.