Mahkemeden MHP’ye olağanüstü kongre kararı

Mahkemeden MHP’ye olağanüstü kongre kararı

Mahkeme, MHP’nin olağanüstü kongreye gitmesine karar verdi. Mahkemenin atadığı 3 kişilik kayyum MHP’yi kongreye götürecek.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) olağanüstü kurultay kararının verileceği duruşma sona erdi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP’de olağanüstü kurultay talebini kabul etti.

Duruşma sonunda hakim, muhaliflerin, “Kurultay Çağrı Heyeti” oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebinin kabulüne karar verildiğini açıkladı.

Mahkemenin atadığı 3 kişilik kayyum MHP’yi kongreye götürecek.

Yalçın: Yargıtay’a götüreceğiz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın kararı doğru bulmadığını belirterek, kararı, Yargıtay’a götüreceklerini ve temyiz isteyeceklerini söyledi.

‘MHP Genel Merkezi’nin yapacağı iş, bundan sonraki süreçte bir üst mahkeme üzerinden, yine çözümü yargıda aramak süreciyle başvurusunu yapacak. MHP Genel Merkezi bu kararı alırken karar partinin en yüksek organında alındı. Bu organlar, büyük kongrelerde ortaya çıkarlar.

“Ocak ayı itibariyle MYK bu yılın sonunda ilçe ve il kongrelerini başlatmak suretiyle olağan kongreyi ön gördü. Sulh Hukuk Mahkemesi bunu dikkate almadı, bu görmezden gelindi. Buna hayret etmemek mümkün değil. Farklı arkadaşlarımız için ise yorum yapmaya gerek yok. Onlar farklı görüşler beyan etmek suretiyle, adeta partiye zarar verircesine bir çaba içinde olmaları da çok üzücü.”

Oğan: Temyiz harekete geçilmesini engellemiyor

MHP’de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Sinan Oğan, ”İnşallah Mayıs ayı içerisinde MHP kurultayını toplayacaktır. Temyiz harekete geçilmesini engellemiyor. Bu, kurultay sürecini kesintiye uğratmaz” değerlendirmesinde bulundu.

MHP’de bir diğer aday Meral Akşener ise mahkeme kararının ardından attığı tweette ”Adalet mülkün temelidir” ifadelerini kullandı.

Süreç nasıl başladı?

Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamaları üzerine 5 Şubat’ta yargıya gitmişlerdi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verilen dilekçede 16 il başkanı “davalı” olarak yer almıştı.

Dilekçede, 2010 yılında Saadet Partisi’ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması için CHP’yi “ihtar” eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterilmişti.

MHP ise yaptığı savunmada, “MHP’nin bir dernek ya da bir vakıf olmadığını” vurgulayarak, “Sulh Hukuk Mahkemeleri’nin bu kararı vermekle yetkisiz olacağını” dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.