Mahkeme Can Dündar’ın talebini yerinde buldu

Mahkeme Can Dündar’ın talebini yerinde buldu

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın ‘hakaret’ ve ’gizliliği ihlal’ suçlarından yargılandığı davaya devam edildi. Tutuklu bulunduğu MİT TIR’larına ilişkin davaya hazırlandığını belirten Dündar’ın süre talebini yerinde gören mahkeme, dur

Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da şikayetçileri arasında bulunduğu ‘gizliliği ihlal’ ve ‘hakaret’ suçundan yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu bulunan Dündar ve avukatları hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu şikayetçileri, avukatları temsil etti. Eşi Dilek Dündar’ın yanı sıra duruşmada CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu ile HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu da izleyici olarak yer aldı.

Duruşma salonuna alınan Dündar, salonda bulunan izleyicileri ve mahkemeyi selamladı.

“SAVUNMA YAPMAK İÇİN SÜRE TALEP EDİYORUM”

Söz alan Dündar “Önemli bir davamız mevcut olup bu davaya yönelik hazırlığımız devam ediyor. Öncelikle o konuda gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu davayı önemsemediğimiz anlamına gelmesin. Bu davayı önemsediğimizden daha sağlıklı hazırlanabilmek adına süre talep ediyorum” dedi

Bunun üzerine Hakim Abdurrahman Orkun Dağ, “Önemsemiyorsunuz diye bir kaygımız yok, talebinize saygı duyuyoruz” dedi.

Söz alan Dündar’ın avukatları da müvekkilleri hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığını belirtti. Dündar hakkında açılan davanın çok kapsamlı olduğunu ve kamuoyunda Selam Tevhid olarak bilinen dava dosyası ile birleştirilmesinin istenildiğini aktaran avukatlar, davanın bu duruşmanın görüleceği 25 Mart’tan sonraki bir tarihe ertelenmesini istedi.

"BERAAT EDİNCEYE KADAR SAKALIMI KESMEYECEĞİM"

Ara kararını açıklayan mahkeme, Dündar’a savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı 25 Nisan’a erteledi.

Mahkemenin kararından sonra izleyicilerle kısa süre sohbet eden Dündar, duruşmaya gelenlere teşekkür etti. Sakallı olduğu görülen Dündar, bir izleyicinin "sakalını kesmiyor musun?" şeklindeki soruya “Beraat edene kadar sakalımı kesmeyeceğim” dedi.

HAKİM İZNİYLE EŞİNE SARILDI

Duruşmanın tamamlanmasının ardından hakim, Dündar ve eşinin birbirleri ile görüşmesine izin verdi. Hakimin izni üzerine Dündar eşine sarıldı. Bir süre eşiyle görüşen Dündar daha sonra tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevine götürüldü.

9 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Usame Kutup, Yassen Abdulah Al Kadı, Abdulkerim Çay, Muaz Yassen Al Kadı, Hasan Doğan ve Cengiz Aktürk’ün şikayetçi olduğu dava dosyasında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın gizliliği ihlal ve hakaret suçundan 9 yıl 4 aya kadar hapsi talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.