Mahir Ünal da belediye başkanlarının istifasını istedi

Mahir Ünal da belediye başkanlarının istifasını istedi

AK Partisi Sözcüsü Mahir Ünal, milletvekilleri ile belediye başkanlarının istişare kültürüne riayet ederek istifa etmelerini istedi.

AK Parti’deki istifa tartışmaları sürüyor. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AKP’nin bütün işlerini istişare ile gördüğünü savunarak, milletvekilleri ile belediye başkanlarının da istişareye riayet ederek istifa etmelerini istedi. 

Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta düzenlenen Ulaştırma Çalıştayında, AK Parti’de yaşanan istifalar ve istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili konuştu.

Ünal, açıklamada şunları söyledi:

“AK Parti bir millet, dava hareketidir. İşlerini istişareyle görür, merkez yönetim kurulu da, MYK’si da, milletvekili de, belediye başkanı da, il başkanı da, meclis üyesi de, o davanın bütün neferleri bu istişareye riayet ederler. Ve Ak Parti ‘Sandıkla gelen sandıkla gider’ der. Bizim siyasetimiz bütün bir siyasettir. Biz siyasetin riskini beraberce alırken Ak Parti siyasetçisi sandıkla gelir sandıkla gider ama işlerini istişare ile görür. Bu istişareye riayet etmeyenler de bu davanın bir neferi olduğu söyleyemezler.”

GÖKÇEK, SORULARI YANITSIZ BIRAKTI 

İstifası istenen belediye başkanlarından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Süper Lig’in 9. haftasında Osmanlıspor-Karabükspor maçını tribünde izledi.

Osmanlıspor Onursal Başkanı Gökçek’in 3-0’lık galibiyetin ardından yaşadığı sevinç objektiflere yansıdı. Melih Gökçek maç sonu stattan ayrılışında basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi. Gökçek arabasına binerek Osmanlıspor stadından ayrıldı. Gökçek, önceki gün Ankara’da Hacı Bayram Veli Müzesi açılış programına katılmamış, bununla ilgili olarak da Twitter’dan “Eşimle doğum günümüzde birlikte açacaktık, nasip olmadı” mesajını paylaşmıştı. 

'DİŞLİ İSTİFA ETMEDİ, İSTİFA ETTİRİLDİ’ 

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, kardeşi darbe girişimi sonrası tutuklanan milletvekili ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Şaban Dişli’nin genel başkan danışmanlığından kendisinin istifa etmediğini, istifasının istendiği söyledi. Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan Tayyar, “Şaban Dişli suçlu olmayabilir ama kamuda binlerce kişi yakınları sebebiyle yerlerinden olurken genel başkan danışmanı olması sıkıntıydı. İstifası çok doğru bir karar ama benim bildiğim kadarıyla kendisi istifa etmedi, istifası istendi” ifadesini kullandı. İstifası beklenen belediye başkanlarıyla ilgili de, Tayar, “Belediye başkanları istifa yerine seçimle gitse daha şık olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.