Maduro: Referandum seneye olur

Maduro: Referandum seneye olur

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro muhalefetin talep ettiği halkoylamasının en erken gelecek yıl yapılabileceğini, bu yıl görevi bırakmayacağını açıkladı.

Başkent Caracas'ta bir açıklama yapan Maduro, hükümet karşıtlarının talep ettiği referandumun ancak gelecek yıl yapılabileceğini söyledi. Maduro “Muhalefet ülkeyi ateşe vermek istiyor ama başaramıyor. Eğer şartlar yerine getirilirse, referandum gelecek yıl yapılır, nokta” diye konuştu.

Venezuela'da muhafazakar muhalefet ittifakı MUD, Maduro yönetiminin görevde kalıp kalmayacağının oylanacağı bir referandum düzenlenmesi talebiyle 1 milyon 800 binden fazla imza toplamış ve imza dilekçesini mayıs ayında Ulusal Seçim Konseyi'ne iletmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro referandum girişimini pazartesi günü yüksek mahkemeye götüreceğini de konuşmasında ifade etti. Maduro ayrıca toplanan imzalar arasında, ölmüş insanlara, çocuklara ve oy kullanma yeterliliği olmayanlara ait 11 bin imza olduğu yönündeki iddiayı da tekrarladı.

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi Başkanı Tibisay Lucena dilekçenin hukuki geçerliliği olup olmadığını tespit etmek için 20-24 Haziran arasında 200 bin imzacının parmak izlerinin inceleneceğini söyledi. Lucena ülkede şiddet kullanılan protestoların olması halinde sürecin “derhal” durdurulacağını da kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.