Maduro Katalonya'ya el uzattı

Maduro Katalonya'ya el uzattı

Katalonya'da bağımsızlıkçı sivil toplum liderlerinin tutuklanmasının ardından Venezuela lideri Nicolas Maduro, İspanyol yönetimini kınadı.

Latin Amerika ülkesi Venezuela’nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Madrid yönetimini ‘Katalan halkına zulmetmekle’ suçladı.

Katalonya Ulusal Asamblesi (ANC) ve kültür derneği Omnium Culturel’in liderleri Jordi Sànchez ve Jordi Cuixart’ın İspanya tarafından tutuklanmasını kınayan Maduro, “Katalan halkını baskı altına alan İspanyol hükümeti ahlaktan yoksun. Katalanlara zulmetmek için Katalan sivil toplum liderlerini ‘siyasi tutsak’ yapıyor” dedi.

Miraflores Sarayı’nda konuşan Maduro, Katalonya’da 1 Ekim Bağımsızlık Referandumu’ndan sonra yaşanan krizin İspanya’nın ‘iç meselesi’ olduğunu söyledi ancak ‘İspanya’nın Amerika kıtasındaki en demokratik ülkeye saldırmaya hakkının olmadığını’ kaydetti.

Maduro Katalan referandumundan sonra da Mariano Rajoy hükümetinin seçmenlere sert müdahalesini kınamıştı. İspanya hükümetiyse daha önce pek çok kez Maduro’nun ülkesindeki sağ muhalefete ‘baskı uygulamakla’ suçlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.