Madendeki Son 2 İşçinin De Cansız Bedenleri Çıkarıldı

Madendeki Son 2 İşçinin De Cansız Bedenleri Çıkarıldı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan facianın 5. gününde madende kalan son 2 işçinin de cansız bedenleri çıkarıldı.

Bakan Yıldız, saat 12.50'de yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şu ana kadar 485 kişiyi kurtardık. 301 işçimiz hayatını kaybetti. 10 işçimizin cenazesini ailelerine teslim edeceğiz. Şu ana kadar 10 işçimiz vardı dışarı çıkarttığımız dolayısıyla 2 işçimiz de yer altındaydı, onların yeri tespit edildi. Bu saat itibarıyla ve çıkarılma işlemlerine başlandı, yangın kontrol altına alındı. Madende kaldığı belirtilen 2 işçinin de çıkarıldığı ise saat 15.00 sularında yapılan açıklama ile duyuruldu. Yıldız 16.30 sıralarında yaptığı açıklamada madendeki çalışmaların sona erdiğini açıkladı. Yıldız, "Bize 12 ailenin kayıp talepleri vardı. 10 işçimizi çıkardık 2 ‘sinin de yerini tespit ettik. Cenazeleri çıkartıldı. Bize yeni gelen bir talep yok. Arama çalışmalarını artık nihayetlendirdik" dedi. 

DNA TESTİ YAPTIRIYORUZ 

Yıldız daha önce yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Tüm bu çalışmalar bittikten sonra kazanın olduğu saat itibariyle hem adli hem idari soruşturma başlatılmıştı. Bununla ilgili bilirkişiler, savcılar iş müfettişleri bizim bakanlığın çalışanları çalışmayı devam ettirecekler. Kazada kimin ihmali varsa cezasını çekecek çekmelidir de. Kimlik yapılabiliyor, cenazeler tanınabiliyor. Ailelerin yeni bir ızdırap yaşamamaları için DNA testi yaptırıyoruz. Bütün listeler online olarak AFAD’ın sitesinde yayınlanıyor."

YILDIZ'DAN ÖZDİL'E TEPKİ

Bakan Taner Yıldız, Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'e de ağır eleştirilerde bulundu. Yıldız şöyle konuştu: "Çok destek görüyoruz, çok eleştiriler de alıyoruz. Ancak bugün bir eleştiri var ki bu kısmına dayanamayacağım arkadaşlar. Bir adam diyor ki, "Bunlar Ak Parti mitingine gittikleri için, bunlar müstehaktır" diyor. Ben 77 milyonun yaralı olduğunu söylemiştim ama, 1 kişiyi bu sayıdan çıkarın. Ben buna artık hiç bir şey söyleyemiyorum. Böyle bir insanla yan yana nasıl çalışılabilir, böyle bir adamla nasıl bir fikir beyan edilebilir. Biz basının özgür olmasını istiyoruz ama, buna ne diyebiliriz. Ben herkesi 301 insanın cenazesine saygı göstermeye çağırıyoruz. Böyle bir cümle kabullenilemez. Bu kadar da haksızlık olmaz."

ÖZDİL NE DEMİŞTİ?

Halk TV'nin canlı yayınına telefonla bağlanan Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil şunları söylemişti: "Maden kazasında ölen çocuklar, Tayyip Erdoğan 'ın seçim mitinglerinde parayla taşıdığı işçiler. Ceplerine para koyup tezahürat yaptırıyorlar. Dolayısıyla Başbakan 'Bu çocukların ölmesi normal' diyor.. Normal demek gerçekten.. Çalışma Bakanı'yla CHP 'li Özgür Özel arasında bu konu da bir polemik geçmişti; Bakan 'Ne yani, bir maden sahibinin bir partiyi sevmesi yasak mı' demişti.. Dolayısıyla burada ben Başbakan'a katılıyorum. Yani bu olan biten normaldir, hatta müstehaktır bile denebilir."

Madendeki Son 2 İşçinin De Cansız Bedenleri Çıkarıldı

Madendeki Son 2 İşçinin De Cansız Bedenleri Çıkarıldı

Madendeki Son 2 İşçinin De Cansız Bedenleri Çıkarıldı

Madendeki Son 2 İşçinin De Cansız Bedenleri Çıkarıldı

Madendeki Son 2 İşçinin De Cansız Bedenleri Çıkarıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.