Madencileri 2 bin metrede andılar

Madencileri 2 bin metrede andılar

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan havalanan yamaç paraşütü pilotları, paraşütlerine bağladıkları siyah kurdelelerle Manisa'nın Soma'da İlçesi'ndeki maden faciasında hayatını kaybeden madencileri andı.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'dan paraşütlerine siyah kurdele bağlayarak havalanan yaklaşık 150 paraşüt pilotu, Soma'da hayatını kaybeden madencileri andı. Babadağ'dan gün boyu kalkış yapan bütün tandem (ikili) paraşütlere siyah kurdele bağlanırken, anmaya pilot eşliğinde havalanan tatilci ve turistler de eşlik etti. Paraşüte bağlanan siyah kurdelelerle Ölüdeniz semalarında yaklaşık 30 dakika boyunca tur atan yamaç paraşütleri daha sonra Belceğiz Plajı'na iniş yaptı.

Soma'da hayatını kaybeden madencileri saygıyla andıklarını dile getiren paraşüt pilotu Zafer Şekerci, madencilerin acısını yüreklerinde taşıdıklarını söyledi. Bir daha böyle bir facianın yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Zekerci, madenci yakınları başta olmak üzere tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi.

Soma'da 300'e yakın madenciyi kaybettiklerini anlatan paraşüt pilotu Hikmet Feridun Keleş ise "Büyük üzüntü içindeyiz. Tüm Türkiye ile birlikte bizde yastayız. Siyah kurdelelerle uçuyoruz. Yaptığımız hareket onları geri döndürmeyecek, ancak böyle anmayı uygun gördük" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.