Maden Faciasına Adana'dan Protesto

Maden Faciasına Adana'dan Protesto

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciası nedeniyle Adana'da protesto yürüyüşü düzenlendi.

MANİSA - Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciası nedeniyle Adana'da protesto yürüyüşü düzenlendi. Merkez Seyhan İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar'da İnönü Parkı'na gelerek gruba destek verdi.

Karalar, yürüyüşe katılmadan ayrılırken, yaklaşık 100 kişilik grup ellerinde siyah bayraklar ve siyah zemin üzerine yazılmış 'Maden ocağı değil ölüm ocağı' ve 'Kaza değil cinayet katil taşeron R.T.E' pankartlarıyla, sloganlar atarak Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

Grup burada Atatürk Parkı'nda oturma eylemi yapan ve mumlarla 'Soma için yastayız' yazan başka bir grupla birleşerek eylemlerine devam etti. Burada Soma'da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan gruplar adına basın açıklaması yapan Kerim Uzun, hükümeti istifaya davet etti. Yere bir sepet içinde kömür bırakan ve 'TOMA ile söner mi Soma', 'Soma için hayatı durduruyoruz' pankartları açan grup sloganlar eşliğinde eylemlerine devam etti.

Maden Faciasına Adana'dan Protesto

Maden Faciasına Adana'dan Protesto

Maden Faciasına Adana'dan Protesto

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.