Macron: Suriye'de düşmanım Esad değil, İslamcı teröristler

Macron: Suriye'de düşmanım Esad değil, İslamcı teröristler

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, BM'de konuştu. Macron, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın suçlu olduğunu ancak Suriye'de asıl düşman olarak İslamcı teröristleri gördüklerini söyledi.

72’inci BM Genel Kurulu’nda konuşan oturumunda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye hakkında konuştu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ‘suçlu’ olduğunu ancak Suriye’de düşmanlarının ‘İslamcı teröristler’ olduğunu söyledi.

‘PARİS’TEN SONRA BEN KARAR VEREMEM’

Suriye’de siyasi geçiş süreci için çalışılması gerektiğini kaydeden Macron, “Beşar Esad bir suçlu ve uluslararası adalet önünde suçlarından dolayı yargılanmalı. Ama ben pragmatik olarak onun görevden alınmasını ön koşul olarak görmüyorum” dedi.

Fransa’da IŞİD tarafından düzenlenen Paris saldırılarını hatırlatan Macron, “Benim Suriye’deki düşmanım İslamcı teröristler, Beşar Esad değil… Paris’ten sonra Suriyelilere kimin gidip gitmeyeceğini ben söyleyemem. Bizim bir sonra gelecek olan cumhurbaşkanının özgürce seçilmesi için olması gereken politik durumu yaratmamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

MACRON’UN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

Macron Suriye’de kimyasal silahların teslimi için kökten bir geçiş sürecinin ve sivil halkın korunması, tıbbi yardımlara ulaşabilmesinin kendileri için ‘iki kırmızı çizgi’ olduğunu kaydetti.

Fransa’nın ABD-İran arasında arabuluculuk yapabileceğini söyleyen Macron, çözümün ‘Suriye’den’ geçtiğini söyledi: “Eğer Suriye konsunu İran’la masaya yatırmazsak, etkili bir yanıt da alamayız”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.