Macron kendisini yuhalayanlarla sohbet etti!

Macron kendisini yuhalayanlarla sohbet etti!

Tarım sektörünün büyük önem taşıdığı Fransa'da, geleneksel tarım fuarı bir protestoya sahne oldu. Çitçiler, cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u yuhaladı. Macron protesto üzerine kendisini yuhalayan çiftçilerin yanına gidip uzun uzun sohbet etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tarım fuarında öfkeli çiftçiler tarafından yuhalandı.

Seçim kampanyasında 5 milyar euroluk tarım yatırımı ve üreticilerin zararına satış yapmaması için fiyatlandırma politikası vaat eden Macron, bunları yerine getirmediği için öfkeyle karşılandı.

Tarım sektörünün büyük önem taşıdığı Fransa’da, siyasi liderlerin her yıl düzenlenen Salon de l’Agriculture isimli fuarda boy göstermesi neredeyse bir zorunluluk olarak görülüyor. Hal böyle olunca, fuar sık sık protestolara sahne oluyor. Eski cumhurbaşkanlarından Nicolas Sarkozy de aynı fuarda kendisiyle tokalaşmak istemeyen bir çiftçinin protestosuna öfkelenmiş, “S… git” (Casse toi) diye küfür edince tepki çekmişti.

Macron ise kendisini yuhalayan çiftçilere daha ‘ılımlı’ yaklaştı. Macron, artan üretici fiyatları, Avrupa Birliği ile yapılan ticaret görüşmeleri ve Çinlilerin Fransa’da toprak alması nedeniyle öfkeli olan çiftçiler kendisini yuhalayınca yolunu değiştirdi ve protestocularla uzun uzun sohbet etti. Yuhalayan çiftçilerden Thibault Guybert ise Reuters’a açıklamasında, cumhurbaşkanını atacağı adımlarla değerlendireceklerini ve daha büyük eylemlerin düzenlenme ihtimali olduğu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.