Macron Enternasyonal mırıldanan liseliye kızdı: Bana başkan de!

Macron Enternasyonal mırıldanan liseliye kızdı: Bana başkan de!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 'zenginlerin başkanı' olmakla suçlandığı bir dönemde bir lise öğrencisiyle atışırken görüntülendi. Macron, Enternasyonal marşını mırıldanıp kendisine "N'aber Manu?" diye seslenen genci azarladı.

Fransa, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a “N’aber Manu?” diye seslenip Enternasyonal marşını mırıldanan genci ve cumhurbaşkanının onu azarlamasını konuşuyor. Söz konusu olay, Nazilere karşı Fransız direnişinin 2. Dünya Savaşı’nda idam edilen üyeleri için düzenlenen bir anma töreninde yaşandı.

Macron törende gençlerle tek tek selamlaşırken, bir lise öğrencisi Enternasyonal Marşı’nı mırıldanıp “N’aber Manu?” diye sesini yükseltti. Macron bu sözleri duyunca, “Hayır, bunu yapamazsın, hayır, hayır” dedi.

Lise öğrencisi “Özür dilerim sayın başkan” yanıtını verse de, Macron “Burada, resmi bir törendesin ve terbiyeli olman gerekiyor” dedi. “Bana Sayın Başkan ya da ‘bayım’ demelisin” diye çıkışan Macron, törende Fransız direniş marşının çalınmakta olduğuna da dikkat çekti.

Macron, iş dünyası yanlısı reformlarını Enternasyonel marşı ile eleştiren gence, “İşleri doğru sırada yapmalısın” diyerek, “Bir devrim başlatmak istediğin gün önce diplomanı almak için okulu bitirmeli ve kendi karnını doyurabilmelisin. Başkalarına ancak bundan sonra ders verebilirsin” diye konuştu.

Söz konusu olay, Macron’un ‘zenginlerin başkanı’ olmakla suçlandığı bir dönemde meydana geldi. Macron geçen hafta, Fransızların sosyal güvenlik için ‘çılgınca’ harcama yaptığını söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.