Liselilerden ‘kornaya basma’ eylemi

Liselilerden ‘kornaya basma’ eylemi

Bağcılar’da bir özel lisenin öğrencileri, LYS öncesi yaptıkları ilginç eylemle sınav günü yaşanabilecek gürültü kirliliğine dikkat çekti.

Bağcılar Meydanı’nda bir araya gelen Akrida Temel Lisesi öğrencileri, alana kurdukları sıralarda deneme sınavı yaptılar. Arkadaşları sınav olan diğer öğrenciler ise ellerine aldıkları dövizlerle sürücüleri korna çalmaması konusunda uyardı.

Araç trafiğinin yanıbaşında yapılan eyleme sürücüler de destek verdi. Kavşak boyunca öğrencilerin uyarılarını dikkate alan sürücüler korna çalmamaya özen gösterdi. Sınavda konsantrasyonun çok önemli olduğunu söyleyen Akrida Okulları Kurucusu Rıdvan Aklan, “Özellikle özel liselerde ses yalıtımı gibi konularda gereken önlemler alınıyor. Fakat öğrencilerin sınava girecekleri okulda bu gibi önlemler alınmamış olabiliyor. Durum böyle olunca dışarıdan gelen her türlü ses, gürültü öğrencinin motivasyonunu bozuyor. Biz de bu konuda bir farkındalık oluşturabilmek adına, dikkatileri bu konuya çekebilmek için böyle bir eylem gerçekleştirdik.” dedi.

Öğrencilerden Görkem Arıman ise yüzbinlerce öğrencinin LYS’ye gireceğini hatırlatarak, “Dışarıdan gelen gürültü, özellikle de araç sesleri, konsantrasyonumuzu bozabiliyor. Sınav anı zaten yeterince stresli oluyor. Bir de buna gürültü eklenirse iyice içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu nedenle bu konuya dikkat çekmeye çalıştık.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.